onsdag, maj 7

Sarajevo

Nu ar vi i Sarajevo. Jag mar illa och har ont i huvudet. Hurra!

Sarajevo ar intressant. Det ar kulhal pa alla fasader, och i trottorarerna. Det kanns lite overkligt att det bara var lite mer an tio ar sedan det faktsikt var fullt krig har.

Vi har varit och kollat pa tunneln som byggdes under flygplatsen har, for att konnekta Sarajevo med det fria territoriet utanfor. Dar forslade de in mat och vapen, och forslade ut skadade. Det var ocksa ganska overkligt att se. Det finns bara 25 meter kvar av tunneln nu, resten har forstorts.

Vi har varit i Mostar i Bosnien ocksa. Det var fint och vattnet var helt sjukt gront. Faktsikt det gronaste pa jorden om man ska tro Guiness rekordbok pa 70-talet. Jag tvivlar inte pa det.

For att komma till Mostar liftade vi fran Kotor. Det var roligt. Tionde bilen stannade och korde oss tre kilometer. Det var sjukt trangt, och chaufforen sa att han alskade oss pa typ trettio olika satt pa tyska. Nasta bil stannade igen, efter tio bilar, och vi fick sitta bak i pikén pa en minibuss. Det var spannade. Extra spannande att ducka nar vi akte forbi polisen. Lite som flyktingar, fast anatgligen mycket mindre laskigt och trangt och varmt och allt santdar.

Sen stannade en svarttaxi som redan hade en person med sig till Kroatien och sa att vi kunde fa aka med vi ocksa, for halva priset, sa det gjorde vi. Sen tog vi bussen. Vi ar inte sa ihardiga liftare.

Ikvall ska vi ta ett nattag mot Slovenien. Det tar sjukt lang tid att ta sig dit. Nastan ett dyg. Och det finns inga sovvagnar. Det ar val bara att hoppas att jag har spytt fardigt eller mar battre tills dess.

1 Kommentarer:

Blogger Isa säger..

jag är så avis! Inte på illamåendet kanske, men på alla saker. nu måste du lova att vi gör spännande saker i polen!

07 maj, 2008 17:17  

Skicka en kommentar

<< Home