torsdag, juni 19

I Nanjing, Kina

Ja, nu ar jag alltsa i Kina. Det ar varmt och fuktigt, och kineserna stirrar ogonen ur sig pa en hela tiden. Det ar ganska obehagligt.

Vi har inte hunnit med sa mycket an. Forbjudna staden och Himmelska Fridens Torg i Beijing var coolt att ha sett, men inte sa mycket mer an sa. Muren tar vi pa hemvagen. Terracotta-armen i Xian var javligt coolt. Vilket arbete att karva ut alla de dar figurerna! Och att grava upp dem sen!

Det mest intressanta har varit att aka nattag tva ganger. Overslafar bada gangerna, i sex-badds-"rum" som saknar dorr eller skynke eller sa, sa alla kan se en nar man sover. Och det drar de nytta av. Vad kan vara roligare att titta pa en en vasterlanning som klattrar upp for en stege, eller dricker vatten, eller, ah herregud jag dor sa spannande, sover! Tar kort gor de ocksa.

Men allt ar inte skit som luktar, aven om det luktar valdigt ackligt har, och jag ibland har svart att andas. Det ar ett javligt coolt land pa manga vis. Om man googlar pa/chattar om/skriver om landet Tage Ingvar Bertil Erik Tage stangs internet ner. Vi har aven varit med om datorer som har sjalvdott nar vi har varit inne pa nanting sa exotiskt som KLMs hemsida.

Pa tal om KLM har Roras bagage forsvunnit med flyget. Det ar jobbigt. Fast vi har kopt massa nya klader. Det ar sjukt billigt har. Jattestor lunch nyss for 15 kronor till exempel. En taxitur pa en kvart gar pa runt en tia.

Andra coola saker med Kina ar att det ar fattigt, det ar manga cyklar och mopeder overallt, och "aj" betyder alska. Det ar roligt nar man far massage, for man kan inte saga aj da. Och massagen gor ganska ont har. Ialalfall en av de tva som jag har haft hittills har varit rena tortyren. Man far val hoppas att det har bra effekt anda. Den andra var skon.

Bla, bla, bla, det blir mest en massa ordblaj. Jag var uppe och kollade pa fotbollen inatt, fran tre till fem pa morgonen. Innan dess gjorde vi klart Roras kompis skolarbete om stadsplanering at henne.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home